Rádi Vám pomůžeme:

+420 722 933 770

(9:00–15:00)

Menu
Parametry výběru
Parametry

Sportovní batohy Lowe Alpine

Lowe Alpine je mezinárodní společností původem z USA a dnes patří k nejlepším a nejznámějším výrobcům batohů na světě. Produkty Lowe Alpine vynikají vysokou kvalitou a funkčností, jelikož bratři Loweovi, zakladatelé firmy a zkušení horolezci, vždy dbali na to, aby jejich výtvory neztratily kontakt s realitou. V batozích Lowe Alpine se tak mísí entuziasmus pro dobrodružství a pochopení pro praktické potřeby každého, kdo vyrazí do hor, na skály, nebo jen tak na výlet.

Nedaří se nám najít produkty, které by odpovídaly zadaným parametrům.

Počátek Lowe Alpine sahá do roku 1967, kdy tři bratři z Colorada, horolezci a cestovatelé Jeff, Greg a Mike Lowe putovali po Spojených státech a vyvíjeli nové metody lezení. Jejich dlouhá cesta přinesla dva výsledky: zaprvé průkopnictví v alpském stylu horolezectví, zadruhé rozhodnutí, že už se nebudou spokojovat s nízkou kvalitou výstroje, která v té době byla k dostání. Aby uspokojili své náročné požadavky, založili společnost Lowe Alpine, s jediným jasným cílem: vyvinout takové batohy, které uspokojí potřeby každého dobrodruha či dobrodružky, neomezují pohyb, a kterým lze plně důvěřovat.

Bratři přinesli do světa batohů revoluční myšlenky, které jsou dnes běžně rozšířeným standardem. Vynalezli kupříkladu první batoh s vnitřní kostrou, nebo kompresní popruhy. Brzy však zájem nezůstal jen u batohů, když se pustili do vývoje cepínů, maček, jištění a další techniky. Postupem času se společnost vypracovala až na první příčky mezi nejuznávanější světové výrobce batohů a příslušenství. Lowe Alpine se od svého založení nikdy nepřestala vyvíjet. Inovativní duch, se kterým ji bratři založili, přetrval až dodnes.

Lowe Alpine klade vysoký důraz na odolnost, funkčnost a pohodlnost svých produktů. Vše nepotřebné, co se může poškodit nebo selhat, je při vývoji okamžitě odstraněno. Objem batohů je měřen přesnou, mezinárodně doporučovanou metodou ASTM: s pomocí plastických kuliček, které se následně přesypou do kalibrovaného měřícího válce. Pro šití jsou používány třípramenné nylonové nitě, velmi silné a trvanlivé. Každý důležitý šev je ztrojený: dvojité šití je překryté ochrannou páskou a znovu přešité. Hlavní místa jsou pak pětinásobně, nebo dokonce až desetinásobně zapošívána.

Spodní část velkých batohů, která bývá nejvíce namáhána a vystavována mechanickým poškozením, je zdvojena. Všechny textílie jsou pečlivě testovány, od odolnosti proti oděru, roztržení, až po test barevné stálosti. Každý materiál je také prověřován z hlediska vysokých nároků na voděodolnost.

Spony musejí mít optimální úhel nastavení, aby nebylo příliš náročné posunout popruhy, a zároveň aby se samovolně nepovolovaly. Spony a přezky jsou pak testovány až do úplného zničení, s cílem nalézt ideální poměr mezi tvrdostí a flexibilitou materiálu. Zipy musejí být lehké, odolné, trvanlivé a lehce ovladatelné, proto jsou použity kvalitní zipy YKK.

Ramenní popruhy musejí být pevné a zároveň flexibilní, proto jsou používány drahé a velmi kvalitní polyethylenové a EVA pěny. Bederní pásy největších batohů využívají kombinaci otevřených a uzavřených pěnových buněk. Zatímco ty uzavřené udržují tvar a pevnou oporu, vrstva otevřených buněk se stará o měkkost a průhybnost. Výsledkem celého procesu je pak vysoce kvalitní batoh, na který se můžete skutečně spolehnout.